Bokor közösség
Lélekváró elmélkedések

LÉLEKVÁRÓ ELMÉLKEDÉSEK - 2024

Az idei Lélekváró elmélkedések is sok-sok testvér gondolatait fűzik csokorba
az ország különböző tájairól.

LÉLEKVÁRÓ ELMÉLKEDÉSEK
Hamvazószerdától - Pünkösd vasárnapjáig

hétfő
kedd
szerda
csütörtök
péntek
szombat
vasárnap

Lélekváró elmélkedések 2015 A Lélekváró elmélkedéseket tartalmazó kötet egyben is letölthető.

Vasárnapi gondolatok [Angel]
    február »
    március »
    április »
    május »


PÜNKÖSD 2024

"Elgondolom, hogy most az 'Egyenes utca' emeleti termében vagyunk, mely Jézus utolsó vacsorájának terme volt, és az újjászülető jézusi közösség első pünkösdi összejövetelének terme lett. Miért is ne lehetne ez így?! [...]"
Kovács László: "Támadj föl ó, Szél!"


HÚSVÉT 6. vasárnapja

Köszöntelek Benneteket Húsvét 6. vasárnapján, mely a Direktórium szerint a társadalmi tömegkommunikáció világnapja, és egyben az Anyák napja. Kívánom, hogy Isten éltesse és áldja meg az Anyákat és Nagyanyákat, akiktől az anyanyelvünket, és a "szeretet nyelvét" is megtanulhattuk és megtanulhatjuk!
Ami pedig felbolydult társadalmunkat illeti, ma a választásokról fogok beszélni.

Kovács László: Válasszatok!


HÚSVÉT 4. vasárnapja

"A mai nap a papi hivatások világnapja, pontosabban: "Könyörgőnap a papi hivatásokért". A János-evangéliumból a Jó pásztor történet befejező részét olvassuk. [...]"

Kovács László: Papi hivatások


HÚSVÉT 2. vasárnapja

"A Húsvét utáni történetek Jézus jelenéseiről szólnak. A mai evangélium János híradásában arról szól, hogy Jézus megjelenik a tanítványoknak. Először akkor, amikor Tamás nem volt ott, másodszor pedig amikor már Tamás is velük volt."
Kovács László: Feltámadás után


HÚSVÉT 2024

"Állt-e valaki közületek egy ember akasztófája mellett? Nem hiszem. De mindenki állt már a temetőben a sírnál, melybe olyan valakit temettek, aki közel állt a szívéhez: egy anya, vagy apa, egy gyermek... Könnyen elgondolható, mit érezhetett Jézus keresztjénél az anya, és a jóbarát. Azt is elgondolhatjuk, amiről olvastunk, hogyan mentek a sírhoz a Jézust követő asszonyok, majd a félelmükben elmenekült tanítványok. Mi történt ott? Akkor és azután? És nekünk mi közünk ehhez? Gondoljuk végig sokadszor és újból." [...]

Kovács László: "Jézus feltámadott!"


NAGYBÖJT 1. vasárnapja

A mai rövidke evangélium Jézus pusztai megkísértéséről, és működésének első mondatáról szól, mely így hangzik: "Itt az idő! Térjetek meg és higgyetek az Örömhírnek!"

Kovács László: Bűnös vagyok vagy beteg?

 

NAGYBÖJT 3. vasárnapja

A mai üzenet Jézus életének igen fontos üzenete, mely a legnagyobb indulatot váltotta ki belőle, amikor kötelekből ostort font, hogy a templomi üzletelést és tömeges mészárlást, az erőszakot elítélje.

Kovács László: Áldozat és erőszak

 

NAGYBÖJT 5. vasárnapja

"A templomi botrány, amit a próféták jelképes módszerével Jézus rendezett a templom urai ellen, a pogányok érdeklődését is felkeltette. Beszélni akartak Jézussal. Ő pedig olyan magyarázatot adott viselkedésére, mely János magyarázkodása ellenére is a Napnál világosabbá teszi az erőszakmentes Jézus profán magyarázatát az egy szem búzamag példájával."

Kovács László: Irgalom és erőszakmentesség

Az oldal tetejére

 

Archív elmélkedések Archívum