Bokor közösség

Zenés progamok

 

BOKORBÁL 2024
Tavaszi zsongás

Időpont: 2024. április 27., 17 órától
Helyszín: Szemere Bertalan Általános Iskola
              (1054 Budapest, Szemere utca 5.)

Jelentkezési lap >>

 

Részvételi díj (a terembérlés költségeinek megtérítésére):
   0-6 év: ingyenes
   6-18 év: 1500 Ft
   18 év fölött: 2500 Ft

Csatlakozás a Facebook eseményhez >>

A Bokorbál költői alcíme (Tavaszi zsongás) jól kifejezi a program célját, a szervezők szándékát: örüljünk a (remélhetőleg) szép időnek, a nyár közeledésének, és örüljünk egy kicsit egymásnak is! Találkozzunk, beszélgessünk, ha szeretjük az ilyesmit, táncoljunk, együnk-igyunk, nevessünk, tervezgessük, hogy ki hogy jut el Vépre a nyári Nagytáborba…, és gyönyörködjünk a fiatal generációban, akik egy fergeteges nyitótánccal készülnek. Bízunk benne, hogy a Bokor apraja-nagyja és a közösségeink iránt érdeklődők számára is jó élmény lesz ez a találkozó.

A Bokorbál alatt - hagyományteremtő szándékkal - a Katolikus Karitász egyik kárpátaljai szervezetének támogatására (pénz)adománygyűjtést szervezünk. (A szervezet a helyi rászorulók mellett a háború kitörése óta a Kárpátaljára menekülőket is segíti, munkatársaival kisközösségi szinten évek óta kapcsolatban állunk.)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A szervezők: Botond, Eszter, Gergő, Kata, Lilla, Olivér, Orsi


MESEKONCERT

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt, kicsit és nagyot, a Non Confundar kamarakórus karácsonyi mesekoncertjére, amelyben Wass Albert Karácsonyi ének című meséjét adjuk elő, az alkalomhoz válogatott kórusművekkel dúsítva. A koncert után közös batyus agapét tervezünk. A belépés díjtalan!

Időpont: 2023. december 17. (vasárnap) 16 óra
Helyszín: Józsefvárosi Zeneiskola díszterme (1082 Budapest, Nap u. 33.)
Várunk mindenkit sok szeretettel!

[Bajnok Dániel]


NON Confundar kamarakórus - koncert

Felejthetetlen élményben volt részük azoknak a felnőtteknek és gyerekeknek, akik 2022. november 13-án, vasárnap délután betértek a Józsefvárosi Zeneiskolába.
A Non Confundar kamarakórus - Bajnok Zsuzsa és Rauscher Gyöngy vezényletével - különleges műsorral állt a mintegy 60-70 fős hallgatóság elé, sajátos műfajt teremtve az éneklést a prózával ötvözve tartott egyedi koncertet. A népmesével átszőtt kóruselőadásban felváltva követték egymást a prózai, ám nagyon élményszerűen előadott meseszakaszok és az azokra rímelő, gondosan válogatott zeneművek. Az előadást nagyon jól kiegészítette az erre az alkalomra összeállított vetítettképes prezentáció, amely diafilmszerűen kísérte az eseményeket. Ez a különleges, ötletesen megformált, mesés előadás a hangbeli képességeken túl egyben felvillantotta a kórustagok színészi képességeit is, amit a közönség szintén örömmel nyugtázott.
Lenyűgöző, igazán értékes előadás volt kicsinek és nagynak, fiatalnak és idősebbnek egyaránt.
(Vincze Anikó)


Bokorbál 2008.
      
- egy résztvevő szemével

BástyaAz idei Bokorbál azt hiszem – bátran mondhatjuk – felülmúlta az elmúlt évek báljait. (Ezt csupán azért merem leírni, mert a tavalyi rendezők közül néhányan ezt állítják.) Nem csak a létszám volt sokkal több, mint az előző években (kb. 160 fő), hanem a nagyszerű program tette felejthetetlenné. Ezt segítette a négy lelkes lelkesfiatal szervező által készített előzetes kisfilm a Youtube-on, ami biztos sokakat tett nagyon kíváncsivá.
Egy jó hangulatú B.A.B. (magyarul: Bástya Alter Band) koncerttel kezdődött, amiről sajnos lemaradtak a késők.
Ezt követte egy jópofa játék kiscsoportokban.

NyitótácA nyitótánc idén egy latin mix volt. Ennek örömére mi is tanultunk közösen egy táncot. Idén először volt – 2 fordulós! – Bálkirály és Bálkirálynő választás is. A nyertes páros Herceg Szilvi és Nagy Nándi lett. (Ezúton is gratulálok nekik!)
A gyertyafénykeringő csupán bemelegítő volt a továbbiakhoz. Az igazi buli, rocky és egyéb tombolás sem maradhatott el. A hangulatot a tavalyi bálon bemutatkozó, ill. az idei BNT-n tágabb körben is ismertté vált NES zenekar (Nomen Est Showmen) biztosította. Volt meglepetés csoki is és persze tánc hajnalig.

Itt köszönöm meg a négy szervezőnek (Bajnok Sárának, Rauscher Eszternek, Ónódy Zsófinak és Benyhe Robinak) a bált! Nagyszerű szervezés, felkészülésvolt! Ezenkívül szeretném megköszönni a szervezők nevében mindenkinek a legapróbbsegítséget is: az iskolának, hogy ott lehettünk; soklelkes fiatalnak a pakolást, rendrakást a bál előtt és után; a hangosítást és az ehhez szükséges berendezések rendelkezésünkre bocsátását; a fellépőknek, hogy emelték az este színvonalát; és persze mindenkinek, aki ott volt és a jelenlétével élvezetesebbé tette ezt a néhány órát.

Bajnok Zsuzsanna

Balkirályék
Keringő
Csoportos
Nézősereg
Tánc
Tánc