Bokor közösség
to

"Merre menjek?" lélekösvény

 

LÉLEKÖSVÉNY FIATALOKNAK

A program általános célja: olyan értékteremtő, prevenciós jellegű projekt megvalósítása fiatalok közreműködésével, amely a korosztály önismeretét, személyes fejlődését, lelki egészségének megőrzését segíti mentálhigiénés szakember vezetésével, támogatásával.

A projekt keretében a "Merre menjek?" lélekösvényt tervezzük életre hívni Óbudaváron. Fából készült kis házikók jelképezik majd az állomásokat, melyekben tájékoztatókat helyezünk el, azok segítségével az interneten hozzáférhető lesz az aktuális témához kapcsolódó tematikus összeállítás.

A "Merre menjek?" Bulányi György (piarista tanár, teológus) fiataloknak szóló könyvének a címe, amelynek célja, hogy segítsen eligazodni a világban.
Így vall erről a szerző a bevezetőben:
"Gondolkodjunk arról, hogy mire kell felhasználnunk az életünket. Kiindulunk abból, hogy mit tapasztalunk magunkban és másokban. Mit tapasztalunk az emberről és a világról. Tapasztalataink alapján próbáljuk megfogalmazni, hogy mi az ember és mi az ember tennivalója. S ha gondolkodásunk során úgy látjuk, hogy Jézust is meg kell hallgatnunk, megkérdezzük Őt is ... Mindezt azért tesszük, hogy választ tudjunk adni a legfontosabb kérdésre: MERRE MENJEK?"

Barátságos szeretettel várjuk ebbe az izgalmas, alkotó projektbe a 15-25 évesek résztvevői JELENTKEZÉSÉT!

Plakát >>

 

A lélekösvényt 2024. június 1-jén adjuk át a közönség számára Óbudaváron, a Bokor Egyesület alapításának 30. évfordulós ünnepén.

További információk:
Végh Györgyi
bokor.egyesulet@gmail.com
+36-30-369-3419

 

***

A projektet a Kulturális és Innovációs Minisztérium Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatásával valósítjuk meg.