Bokor közösség
to

"Merre menjek?" lélekösvény

MEGHÍVÓ
a "
Merre menjek? lélekösvény" átadására


2024. június 8-án
adjuk át a "Merre menjek? lélekösvény"-t a közönség számára a Bokor Egyesület alapításának 30. évfordulós ünnepén.
A kb. 1-1,5 órás program 11 órakor kezdődik Óbudaváron (Fő u. 25.).

A rendezvény keretében előadást tart W. Barna Erika (kézíráskutató, grafoterapeuta, mentálhigiénés és pályaválasztási tanácsadó), Bisztrai György pedig felidézi - 30 év távlatából - az Egyesület alapításának körülményeit, mint az egyik alapító és első elnöke.
A helyszínen megtekinthető Bulányi György emlékszobája is.
Az ünnepségre szeretettel várjuk az érdeklődőket!


MEGHVÓ workshopra

Szeretettel hívjuk a 2024. április 19-én 17-órakor kezdődő workshopra (elsősorban) a 15-25 éves korosztály tagjait!

Téma: Kapcsolati zavarok -- Függőség
Eloadó, témavezető: Csizovszki Róbert
Helyszín: Bokorporta, 1088 Budapest, Szentkirályi u. 49., fszt. 21. (Kapucsengő: 34)
Bízunk benne, hogy a workshop izgalmas témája érdeklődésre tart számot fiatal barátaink körében, és szívesen bekapcsolódnak.
Örömmel várjuk a találkozást, előadónk már lelkesen készül, bizonyosan építő találkozás lesz!

A részvételi szándékról visszajelzést kérünk szépen a jelentkezési űrlapon, de e-mailben (bokor.egyesulet@gmail.com) vagy telefonon (+36-30/369-3419) is fogadjuk a jelentkezést.

A meghívó bátran továbbítható, barátok, ismerősök hívhatók a programra.


ONLINE találkozó fiatalokkal
2024. március 22-én, pénteken online tájékoztatót és beszélgetést tartottunk a "Merre menjek? projekt" keretében Faragóné Bircsák Márta és Csizovszki Róbert közremuködésével, 9 fiatal részvételével.
Márti prezentációs előadást tartott a kapcsolatokról, Robi pedig beszélt a kapcsolati nehézségekrol, a függőségről, szenvedélybetegségekről. Ezeket a témákat járják körbe részletesebben a résztvevők április 19-én, a 17 órakor kezdődő workshopon.


CSELEKVŐ nap Óbudaváron

2024. március 15-én egy áldozatkész csapat Óbudaváron kertészkedett: a Bokorház kertjének megtisztításán, a Merre menjek? lélekösvény előkészítő munkálatain dolgoztak.
A cselekvő nap fontosabb mozzanatairól Végh Györgyi készített képes összefoglalót >>


LÉLEKÖSVÉNY FIATALOKNAK

A program általános célja: olyan értékteremtő, prevenciós jellegű projekt megvalósítása fiatalok közreműködésével, amely a korosztály önismeretét, személyes fejlődését, lelki egészségének megőrzését segíti mentálhigiénés szakember vezetésével, támogatásával.

A projekt keretében a "Merre menjek?" lélekösvényt tervezzük életre hívni Óbudaváron. Fából készült kis házikók jelképezik majd az állomásokat, melyekben tájékoztatókat helyezünk el, azok segítségével az interneten hozzáférhető lesz az aktuális témához kapcsolódó tematikus összeállítás.

A "Merre menjek?" Bulányi György (piarista tanár, teológus) fiataloknak szóló könyvének a címe, amelynek célja, hogy segítsen eligazodni a világban.
Így vall erről a szerző a bevezetőben:
"Gondolkodjunk arról, hogy mire kell felhasználnunk az életünket. Kiindulunk abból, hogy mit tapasztalunk magunkban és másokban. Mit tapasztalunk az emberről és a világról. Tapasztalataink alapján próbáljuk megfogalmazni, hogy mi az ember és mi az ember tennivalója. S ha gondolkodásunk során úgy látjuk, hogy Jézust is meg kell hallgatnunk, megkérdezzük Őt is ... Mindezt azért tesszük, hogy választ tudjunk adni a legfontosabb kérdésre: MERRE MENJEK?"

Barátságos szeretettel várjuk ebbe az izgalmas, alkotó projektbe a 15-25 évesek résztvevői JELENTKEZÉSÉT!

Plakát >>

 

A lélekösvényt 2024. június 8-án adjuk át a közönség számára Óbudaváron, a Bokor Egyesület alapításának 30. évfordulós ünnepén.

További információk:
Végh Györgyi
bokor.egyesulet@gmail.com
+36-30-369-3419

 

***

A projektet a Kulturális és Innovációs Minisztérium Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatásával valósítjuk meg.