Bokor közösség

Filmklub

 

Tisztelt érdelődők!
A szervezők tájékoztatása szerint a filmklub - átmeneti nehézségek miatt - ideiglenesen szünetelteti a vetítést. Kérik a szíves megértést!

Reméljük, hamarosan folytatódnak a vetítéssel egybekötött beszélgetések.


Helyszín: Bokorporta

A vetítés időpontja: 2007. május 27. vasárnap, 17 óra
Film: A jövő kezdete (2000, 118 perc)
Ismertető:
Az iskolába érkező új tanár nem túl egyszerű házi feladattal lepi meg diákjait: váltsák meg a világot. Aki jó jegyet akar év végén, az tesz vala-mit, amitől jobbá válnak a dolgok. Ez persze csak vicc. De Trevor komolyan veszi. Fantasztikus tervet eszel ki, amely, ha beválik, fokozatosan tényleg mindent átalakíthat. Csupán három emberen kell segítenie hozzá, és meg kell ígértetnie velük, hogy köszönetképpen ők is segítenek három-három másik rászorulón.
(www.port.hu)


A vetítés időpontja: 2007. április 1. vasárnap, 17 óra
Film: Az óceánjáró zongorista legendája (1998, 123 perc)
Ismertető:
Megható és lenyűgöző történet, romantikus mítosz a huszadik század el-ső feléből egy fiúról, aki egy luxus gőzhajón nevelkedett és életében egy-szer sem szállt partra. Tim Roth alakítja "1900"-at, aki megszámlálha-tatlan utazást tett az óceánon és rájött - bármire képes a hajón, melyet otthonnak nevez. Bármire, kivéve azt, amire mindenki más...
(www.cspv.hu)


A vetítés időpontja: január 28. vasárnap, 17 óra
Film: Három szín: Piros (francia-lengyel-svájci filmdráma, 1994)
Ismertető:
K. Kieslowski - elismert, nemzetközi hírű lengyel rendező - Piros című filmje a Három szín című trilógia harmadik darabja. A Három szín, a Kék, Fehér és Piros a francia zászló színeivel azonosítható, és a Szabadság, Testvériség, Egyenlőség eszméit járja körül. A Pirosat 1995-ben Oscar-díjjal jutalmazták.