Bokor közösség
Bokorújév 2007.

BOKORÚJÉV 2007.

A Bokorújévnek idén a Máriaremetei Ökumenikus Általános Iskola adott otthont. A már hagyományosnak mondható programon - mely idén az év zsinatolási témájához kapcsolódva "Hûség a Tûzhöz!" mottóval került megrendezésre - kb. 200-an vettünk részt, kicsik és nagyok, pestiek és vidékiek, régi ismerõsök és új érdeklõdõk. A közös újévet szentmisével kezdtük, melyen Várnai Laci ösztönzött mindannyiunkat a béke, békességteremtés megélésére, fehérvári testvéreink pedig 2007-re tervezett felajánlásaikat (az idõt, a szellemi kincseket, a munkát, a családot, a hitet, az imát, az idõsekrõl és a fogyatékosokról való gondoskodást, az adást, a természet megõrzésére való törekvést és az örömet) jelenítették meg. A misét három tanúságtétel követte: Trásy Éva, Kovács Laci és Széplaki Erzsike meséltek nekünk életükrõl, nehézségeikrõl, Isten-, társ- és Bokor-hûségükrõl.
Az ebédszünetben jó volt felkeresni régnemlátott barátokat, testvéreket és elfogyasztani a közösen hozott finomságokat.
Ebéd után Schwajda György: Ludas Matyi átdolgozásán "lazulhattak" a résztvevõk, melyet Bajnok Orsi és Kristóf közössége adott elõ.
A délután folyamán Dombiné Zsuzsi "Házasodik a Bokor-szellem" címû meséjét írtuk meg közösen. A bevezetõ mondatok után az összes résztvevõ - kicsik és nagyok - kiscsoportokba osztva jelenítették meg a 12 feleségjelöltet, hallatlan változatossággal, ötletességgel és humorral. Végül is Krisztosz segítségével az összes jó tulajdonságot egybegyúrva elõállt az igazi feleségjelölt, aki a Bokoröntudat névre hallgatott, s Bokor-szellemmel egybekelve boldogan élnek!
Az óvodásokkal Szekeres Ági és Fityus Viktória pillangókat készített, festett, hajtogatott, társasozott stb. egész nap.
Az iskolásoknak délelõtt "Együtt kerek a világ" vetélkedõt szerveztek a pécsiek, ahol az állomásokon kicsit megtapasztalhatták, hogy milyen érzés lehet sérültséggel élni. Ennek során töltöttek ki ezzel kapcsolatos totót, fejtettek Braille-írást, rajzoltak lábbal, volt illatfelismerés, sérült sportolók fotójának puzzle-kirakása, hibák felismerése képeken, ügyességi feladatok, tárgyak- anyagok felismerése tapintással. A vetélkedõt ülõ-röplabdázás zárta, ahol két pályán 36-an játszottak egyszerre, mérsékelten szabályosan, de igen lelkesen.
A napot a "Megkötöm magamat" kézen fogva való eléneklése, valamint egy country zenére ropott közös tánc zárta. 

Külön köszönjük házigazdáinknak, Köllõd Marinak, Tamásnak és barátaiknak az aprólékos, fáradságos szervezõmunkát és mindenre kiterjedõ figyelmességüket.

<<vissza