Bokor közösség
Bulányi György emléknap

TARNAI IMRE temetése

 

    Gyászjelentés >>

2014. november 5-én hatalmas tömeg búcsúzott Imre bácsitól Nagyorosziban.

A Váci Egyházmegye képviseletében a 10 órakor kezdődő emlékező szentmisét és a temetési szertartást Dr. Beer Miklós püspök celebrálta, 75 pap részvételével.

A Bokor képviseletében Miklovicz László köszönt el: Búcsú

A jelenlévő bokortagok a szertartás után a sír köré állva elénekelték a "Megkötöm magamat...".

Megyeri Attiláné Krisztina, az egyházközség világi elnökének búcsúztatója.

A temetést agapé követte a falu közösségi házában, ahol Imre bácsi életútját bemutató prezentációt tekinthettek meg a jelenlévők.

A prezentáció letölthető portálunkról (terjedelmi okok miatt az aláfestő zene nélkül): Imre bácsi emlékére

A szertartáson készült fényképalbum megtekinthető webhelyünkön >>

A temetésről készült videófelvételt (3,2 GB) Bóta Tibor készítette.

Tarnai Imre végrendelete (részlet)


+++

Nagyoroszi SZt. Miklós TemplomXI. Váci Egyházmegyei Találkozó 2015. június 27-én Nagyorosziban volt, melynek keretében 9 órai kezdettel Tarnai Imre kopjafájának megáldására is sor került.
A nagyoroszi római katolikus templom felszentelésének 250. évfordulója alkalmából rendezett egész napos találkozó részletes programja a vaciegyhazmegye.hu weboldalon olvasható.

Meghívó >>
Program >>


ÖRJÜK össze az üvegfalat!

Tarnai Imre bácsi mennyei születésének emlékére tette közzé egy tisztelője azt a videót, mely 1987-ben, a karácsonyi éjféli misén mondott prédikációjáról készült.

"Testvérek, törjük össze ezt az üvegfalat! Hogy abból a néhány száz testvérből, akik most itt együtt ünnepelnek, hány lesz olyan, aki fogja a kalapácsot, és összetöri ezt az üvegfalat, aki beáll azok közé, akik nem normálisak, mert az Isten sem normális, aki vállalja a szeretet őrültségét, nem tudom. De hogy vannak szerte a világon olyanok, akikért mégsem született meg Jézus hiába, azt tudom. És csak remélni merem, hogy akadnak itt is, ott is, talán köztünk is olyanok, akiknek valami megmozdítja a szívét."

  A felvétel >>