Bokor közösség
Elmélkedések

ADVENT és KARÁCSONY 2017

Kovács László: "Nem kaptak helyet..."

Ismét advent, várakozás, külső-belső nagytakarítás. Éveink két sarkalatos pillére a nagy ünnepekre való készület. Ez a bűnbánati időszak kevésbé komor, mint a nagyböjti, ami nincs Nagypéntek nélkül. Külső-belső nagytakarítást végzünk, de mivel eljövetelre várunk, gyermek születésére, ez örömtelibb. A szürke-zord december dacára vidámabb egy-két árnyalattal a készülődés. A külső köd segít a belső szemlélődésben: magunkba figyelni és megtalálni Istent - illetve önmagunkat. Érzékenyíteni magunkat: hagyni, hogy ránk találjon a kegyelem.
Nem oly nehéz: csak el kell csendesedni és kiszórni lelkünkből a fölösleges dolgokat. Egymásra figyelni: családtagra, alkalmi találkozásokra - és belekapcsolódni a testvérek egymásba fonódó gondolkodás-folyamába. (Benyhe Zsuzsa)

A 2017. évi adventi elmélkedéseket a Bokor közösség 5. és 10. régiójának tagjai, a karácsony és vízkereszt közöttieket az 1. régió tagjai készítették. A várakozás időszakában a vasárnapokra szólókat az "Érted vagyok" folyóiratból vettük át, kiegészítve Mlecsenkov Angel egy-egy gondolathoz kapcsolódó, elmélkedésre inspiráló kérdéseivel.

2017. DECEMBER
vasárnap
hétfő
kedd
szerda
csütörtök
péntek
szombat
2018. JANUÁR

Az adventi elmélkedéseket tartalmazó füzet egyben is letölthető >>

Kollár Gabriella: "Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!"

Az oldal tetejére


 

Archív elmélkedések Archívum